Kettlebell Kopen? De 10 Beste Kettlebells (november 2020 update) » (2023)

Een kettlebell kopen is lastig als je zoveel keus hebt. Daarom heb ik een lijst gemaakt met de top 10 beste kettlebells van 2020. Zo vind jij de beste kettlebell die het meest bij je past.

Genoeg kettlebells te koop, welke jou het meest op weg gaat helpen met sporten, daar kom je hier achter!

Beste kettlebell kopen 2020

Kettlebell Kopen? De 10 Beste Kettlebells (november 2020 update) » (1)

Het is een persoonlijke keus. Eerlijk gezegd, geen zal ik je het meest aanraden.

Wat bij de ene past, past niet bij de ander.

Bij het kopen van een kettlebell heb je wat factoren die je moet overwegen. Deze factoren zijn het handvat, de prijs, materiaal, de coating, comfort, de onderkant en eventueel (leuke) bijzonderheden.

Wat is de beste kettlebell?

Dat ligt helemaal aan jouw voorkeuren. Daarom is het geen snelle keus. Deze top 10 lijst laat jou de beste kettlebells zien die beschikbaar zijn. Een kettlebell kopen wordt zo een stuk makkelijker.

Hier is onze top 10 kettlebells van 2020. Stuk voor stuk zorgvuldig uitgezocht.

Laten we meteen met onze top 10 kettlebell lijst beginnen…

Tunturi 1# – comfortabele kettlebell voor iedereen

Tunturi, een echt ‘feel good’ fitness merk. Ze hebben deze ontzettend degelijk gevormde kettlebells op de markt gebracht. De klassieke vorm maakt deze kettlebell uitermate geschikt voor beginners. Ben je al iets langer bezig? Ga dan voor een hoger gewicht.

(Video) Choosing Kettlebell Sizes (For Men & Women)

Hij is op alle vlakken gebruiksvriendelijk, zelfs voor push-ups. Trainen kan ook op harde vloeren. Ideaal geschikt voor thuisgebruik, maar het oogt professioneel en zal ook niet verkeerd staan in een sportschool. Twijfel je tussen het gewicht? Door de lage prijs van deze kettlebells, zijn er veel mensen die er twee of drie tegelijk gebruiken, zeker wanneer je net begint is dit handig.

De kettlebell is te bestellen in de volgende formaten:

 • 2kg (beginner)
 • 4kg (beginner)
 • 6kg (beginner)
 • 8kg (beginner)
 • 10kg (ervaren)
 • 12kg (ervaren)
 • 16kg (gevorderd)

Deze kettlebell is aan te raden voor beginners. Dit door de verhoogde comfort en het feit dat ze te koop zijn t/m 16kg. Voor gevorderden kan een hoger gewicht noodzakelijk zijn.Ga naardeze link van bol.comom de kettlebell te kopen.

Voordelen

Nadelen

 • Erg comfortabel

 • Goed voor je vloer

 • Push up vriendelijk

 • Geschikt voor beginners
 • Af en toe uitverkocht

 • Saai qua kleurgebruik

Competitie Kettlebell#2 – voor constante prestaties, de beste techniek en atletisch lijf

De enige competitie kettlebell in deze lijst. Nu denk je vast:wat is het verschil tussen een normale kettlebell en een competitie kettlebell? Competitie kettlebells hebben vergeleken met ‘normale’ (traditionele ‘cast iron’) kettlebells altijd dezelfde afmetingen, onafhankelijk van het gewicht. Dezelfde grootte voor alle competitie kettlebells. Dit is nodig zodat wedstrijdsporters zich beter kunnen focussen op de techniek. Als je traint met verschillende afmetingen, is dit slecht voor je techniek, zeker op hoog niveau. De kettlebell zal elke keer net anders landen op je voorarm en ook het zwaartepunt verschilt per kettlebell.

Het feit dat dit een wedstrijd kettlebell is, maakt hem niet minder geschikt voor beginnende kettlebell sporters. Deze kettlebell is ideaal voor al je fitnessdoeleinden. Perfect geschikt voor elke kettlebell oefening.

Je zou denken dat het handvat niet groot genoeg is, maar deze is net zo groot – of groter – dan andere kettlebells. De bonk zelf is een stuk breder, waardoor het handvat kleiner lijkt. De competitie kettlebells vanGorilla Sports en Crossmaxx zijn geschikt voor thuis- en professioneel gebruik.

Je kunt er zeker van zijn dat bij deze kettlebells de kwaliteit uitstekend is. Zowel het materiaal van staal om lang mee te gaan, als het handvat dat voor zoveel grip mogelijk zorgt.De handvaten voorkomen namelijk gladheid. Hoge repetitie sets – waar grip een probleem kan zijn – voer je zo zonder problemen uit. Het handvat is van roestvrij staal wat van hogere kwaliteit is dan het normale gietijzer.

Je kan de kettlebells kopen t/m 48kg. Misschien denk je dat topsporters op hoog niveau meer kilo’s nodig hebben – dat klopt niet. Bij kettlebell wedstrijden gaat het erom dat je zoveel mogelijk repetities maakt in een zo’n kort mogelijke tijd. Als ze toch zwaarder gaat trainen, doen ze dit niet door met één zware kettlebell te trainen, maar door met twee tegelijk te trainen. Dit is de beste kettlebell op het gebied van comfort en professionaliteit. Mijn persoonlijke favoriet en via deze link van Gorilla Sports en Crossmaxx te bestellen.

Voordelen

Nadelen

 • Voor zowel ervaren kettlebellers als beginners een perfecte pasvorm

 • Constante uitvoering bij wisseling van gewicht

 • Geweldig handvat voor elke oefening
 • De kettlebells zijn vrij prijzig

Focus Fitness3# – handig handvat en betrouwbaar

Deze kettlebell is van het Nederlandse fitness merk Focus Fitness. Deze gietijzeren powerball bestaat uit één enkel stuk ijzer. Onverwoestbaar. Breek je hem toch (wat onmogelijk is), je hebt 1 jaar garantie als je deze kettlebell koopt.

(Video) KETTLEBELL WORKOUT: 1-5-2023 - The Best Way to GetFit!

Voor al je kettlebell oefeningen, de onderkant is volledig plat. Dit maakt deze ijzeren bonk perfect om push-ups mee uit te voeren. Zo wiebel je niet. Dit is dan weer een voordeel als je kettlebell geen coating heeft. Het nadeel is dat de de ijzeren buitenkant krassen kan veroorzaken op je vloer. Je legt er tenslotte een zwaar en hard stuk staal op. Wat je hier tegen kan doen: buitensporten of een yogamat gebruiken als onderlegger. Opgelost staat netjes.

Deze kettlebell zal thuis of in je sportschool mooi glimmen in het zwart. Dit geeft hem een ruwe, sportieve uitstraling. Het maakt hem ook vatbaar voor krassen. Als je alles perfect wilt hebben, kan dit een probleem zijn.

Nu de belangrijkste factor: het handvat. Het is dik en breed genoeg en heeft de beste en fijnste grip. Lekker comfortabel. Hier zal je erg blij mee zijn wanneer je de verschillende kettlebell oefeningen uitvoert. Het handvat is iets dat een kettlebell maakt – of breekt. Zeker als je oefeningen gaat doen met veel repetities, wordt een goed handvat steeds belangrijker.

Je kunt de kettlebell kopen in elk gewicht dat je nodig hebt. Als kers op de taart, heeft deze kettlebell een zeer goede prijs.

Voordelen

Nadelen

 • Budget vriendelijk

 • Goede grip op het handvat

 • Robuust

 • Stabiele onderkant
 • Gladde lak is vatbaar voor krassen

 • Kan krassen op je vloer veroorzaken

Hastings4#- comfortabel en professionele uitstraling

Deze kettlebells zien er professioneel uit. De stalen kogel heeft een omhulsel dat volledig gemaakt is van een rubberen coating.

De kettlebell ligt heerlijk in de hand en is gemakkelijk te draaien en daardoor voor verschillende oefeningen te gebruiken. De uitstekende afwerking maak de kwaliteit van deze kettlebell tot een professioneel niveau.

Voordelen

Nadelen

 • Veroorzaakt geen krassen op je vloer

 • Niet vatbaar voor krassen

 • Comfortabel door coating

 • Wiebelt bij push ups

Sportbay Kettlebell Set5# – Combinatie van 2kg, 4kg en 6kg voor vrouwen

Kettlebell Kopen? De 10 Beste Kettlebells (november 2020 update) » (6)Deze Sportbay Kettlebell Set is licht van gewicht en daardoor geschikt voor iedereen die liever geen blessures maakt. Handig als je net begint met trainen of wanneer je ervaring hebt met te zware kettlebells en liever voor iets lichter gaat. Ondanks het lichte gewicht, is dit ideaal om mee af te vallen, spierkracht te trainen en jouw gehele body een workout te geven.

De kettlebells zijn zeer geschikt voor vrouwen. Zeker als het doel is om voor strakke in plaats van grote spieren te gaan. Blijken de gewichten toch te licht te zijn?

Dan kun je later altijd nog een zwaardere kettlebell bestellen.

(Video) 7 UNDENIABLE Benefits of Kettlebell Training (Full Body Strength, Low Impact Cardio, Flows & More!)

Voordelen

Nadelen

 • Professionaliteit voor een redelijke prijs

 • Goed voor beginners

 • Goed voor blessuregevoelige mensen
 • Je maakt niet optimaal gebruik van je spieren

Zeuz Verstelbaar– dit is nog eens functioneel

Heb je geen plaats voor al die verschillende kettlebells? Het risico van ‘het verkeerde gewicht kiezen’ verkleinen? Hier presenteer ik: zeven kettlebells in één. Zeuz levert weer eens kwaliteit. Je hebt gelijk een hele set waar je als beginner mee vooruit kunt, wat je voordeel op kan leveren. Zo kun je als je begint met trainen voortbouwen op één en dezelfde kettlebell.

Met een basis zes opbouwende schijven, bespaar je tijd en ruimte. Met de set train je tussen de 4,5kg en 18kg. De schijven haal je gemakkelijk uit de kettlebell door aan de bovenkant te trekken en draaien. Wanneer de bovenkant op slot is, kunnen de schijven geen kant op. Veiligheid voorop. Dit alles heb je binnen no-time gedaan waardoor je snel van gewicht kunt wisselen tussen twee oefeningen.

Het handvat is zoals het hoort te zijn, breed genoeg met genoeg grip. Als je veel swingt, deadlift of squat is deze verstelbare kettlebell praktisch, maar oefeningen uitvoeren waar de kettlebell tegen je onderarm aanleunt is niet aan te raden. Als een schijf mist ontstaat er een gat waarvan de randen in je onderarmen gaan staan.

Of je geld bespaart, ligt aan je situatie. De verstelbare kettlebell is meer dan twee keer de prijs als voorgaande kettlebells. Wanneer je regelmatig gaat sporten met kettlebells of wanneer je aan krachttraining doet is 18kg snel te weinig, dan wordt het te duur.

Voordelen

Nadelen

 • Extreem praktisch door verstelbaarheid

 • Bespaar ruimte

 • Snel wisselen van gewicht

 • Goed voor beginners die snel vooruit willen
 • Gaat maar tot 18kg

 • Prijzig

 • Slecht voor push-ups

Body Sculpture – het meeste kettlebell voor je geld

De kettlebell van Body Sculpture is het goedkoopst van deze top 10. Wanneer je deze kettlebell gaat kopen zal je portemonnee blij zijn. De kettlebell is gemaakt van kunststof, waarmee je in kwaliteit inlevert. Het gaat hierbij enkel om hoe het eruit ziet en voelt. Kunststof zelf gaat lang genoeg mee om van je kettlebell te kunnen blijven genieten. Het is ook een stuk beter voor harde vloeren. Een coating is zo niet nodig. De kettlebell voelt groot aan voor het gewicht, omdat de grootte hetzelfde is ongeacht het gewicht.

Het handvat ligt fijn in je handen. Dit doordat er aan de onderkant een patroontje zit wat het oppervlak ruwer maakt. Goed voor de grip. Het handvat is breed genoeg om elke twee-handige kettlebell oefening uit te voeren, maar apart gevormd, je levert in op comfortabelheid. Ben je van plan veel te trainen met kettlebells, dan raad ik je af om deze kettlebell te kopen. Het handvat is niet gemaakt voor oefeningen met veel (20+) repetities en je zult snel moeten overschakelen op een andere soort kettlebell door de beschikbaarheid van het gewicht.Je kan deze kettlebell kopen tussen de 4 en 16kg, daarna moet je over op een ander merk.

Wat betreft stabiliteit zit je goed met deze kettlebell. De onderkant is breed genoeg voor pushups.

Deze kettlebell is goed voor beginners, je kunt bij Body Sculpture terecht voor een goede prijs. Handig voor als je het moment komt dat je een zwaardere kettlebell nodig hebt.

Het uiterlijk is een stuk meer trendy te noemen dan de andere kettlebells. Dit maakt het geschikt voor iedereen die dit mooi vindt.

Voordelen

Nadelen

 • Goedkoopste kettlebell

 • Voldoet aan je verwachtingen

 • Geschikt voor beginners

 • Kunststof ziet er goedkoop uit

Top-Fit – voordelig & sportieve uitstraling

Deze ruwe kanonskogel is gemaakt van puur gietijzer. Deze kettlebell kopen is een goede keus als je gaat voor een goedkope prijs. De kwaliteit leidt er niet onder. Hij zal lang met je meegaan en is gebruiksvriendelijk.Alles wat je van een kettlebell zou willen.

(Video) Enter the Kettlebell - Pavel Tsatsouline

Het handvat bied je alle grip en breedte die je nodig hebt om goed te beginnen met je workout.Het enige nadeel is de vorm. Daardoor kan deze met sommige oefeningen zoals de military press of de clean wat onhandig tegen je onderarm aanleunen.

Het slechte comfort komt door de rare vorm en omdat de kettlebell geen coating heeft. Voor beginners en mensen die wat comfort willen, raad ik hem af. Verder is de onderkant extra plat gemaakt, waar je blij mee zal zijn als je push-ups uitvoert.

Als je de gewichtsverschillen tussen de meeste kettlebells vervelend vindt, biedt Top-Fit je een oplossing. Met slechts twee kilo tussen de verschillende kettlebells, halveer je het normale verschil. Als je deze kettlebell koopt, is hij beschikbaar tussen de 10 en 20kg.

Voordelen

Nadelen

 • Goedkoop

 • Handvat biedt genoeg grip

 • Goed voor push ups

 • Oncomfortabel

 • Beschikbaar van 10 t/m 20 kilo

#DoYourFitness – kleurrijk en luxe

Een gietijzeren powerball met coating van het hoge kwaliteitsmerk #DoYourFitness. De kanonskogels zijn van goede kwaliteit, zien er fris uit en zullen dit ook lang blijven doen, omdat krassen niet opvallen op coatings. Het handvat geeft je de juiste grip, ook als je veel zweet. Dit komt goed van pas wanneer je bijvoorbeeld de Kettlebell Swing uitvoert of wanneer je de kettlebell wisselt van hand met de Slingshot.

Het unieke van deze set is de beschikbaarheid. Het begint al bij 2kg – lager ga je het nergens krijgen. En het gaat verder met 3kg, 4kg, 6kg, 8kg, 10kg, 12kg, 15kg en eindigt met 20kg. Kleine stappen, wat handig is als je lang niet hebt getraind of blessuregevoelig bent.

Voordelen

Nadelen

 • Kleine stappen tussen alle gewichten

 • Kleurrijk
 • Relatief duur

 • Onderkant is instabiel

Kettlebell Skull – voor als je ijzer vreet als ontbijt

Het beste voor het laatste? In ieder geval is deze kettlebell skull het meest uitzonderlijk. Geen kanonskogel, maar een schedel. Speciaal toegevoegd voor de echte liefhebber als kers op de taart in deze top 10. Wil je indruk maken op je vrienden of een bijzonder cadeau geven? Dan is de skull kettlebell een goede keuze. Hij is razend populair in Amerika, waar ze nog meer verschillende uitvoeringen bieden.

Om het nu te hebben over de praktische zaken: de grip is uitstekend ergonomisch. Hij traint verassend praktisch en is gemaakt van gietijzer. Op je voorarm leunt de kettlebell nogal oncomfortabel door zijn vorm.

Het pareltje voor thuis, in de sportschool of in cross fit centra. Naast het feit dat het een echte eyecatcher is, is het ook een trainbare kettlebell door de goede grip. Voor oefeningen met je voorarm, kun je praktisch gezien beter een andere kettlebell kopen.

Momenteel is hij alleen nog maar beschikbaar in 20kg. Ik hou bol.com in de gaten en hoop dat ze de voorraad bij vullen.

Voordelen

Nadelen

 • Eyecatcher

 • Ergonomisch handvat

 • Goed voor push ups

 • Oncomfortabel voor onderarm

 • Alleen in 20kg beschikbaar

In welk gewicht ga ik een kettlebell kopen?

Je wilt een goede keuze maken om meteen goed van start te gaan. Daarom hebben wij deze tabel voor je, ontdek snel welk gewicht het beste bij jou past.

(Video) 20 Minute Upper Body HIIT | The Body Coach TV

Kilo'sVoor wie?
4kg kettlebell
 • Vrouwen die niet sporten.
 • Vrouwen die last hebben van blessures en/of hun rug.
 • Vrouwen boven de 60.
8kg kettlebell
 • Voor de normale vrouw.
 • Mannen boven de 60.
12kg kettlebell
 • Mannen die minder dan twee keer per week trainen.
 • Mannen welke last (gehad) hebben van hun rug of een blessure.
 • Vrouwen die ervaring hebben met de kettlebell.
16kg kettlebell
 • Mannen die elke week minstens twee keer sporten (conditie sporten zoals wielrennen en hardlopen tellen hier niet mee).
 • Vrouwen die 12kg te licht vinden.
20kg kettlebell
 • Mannen die elke week naar de sportschool gaan, op hoog niveau sporten of aan crossfit doen.
 • Vrouwen die al minstens een jaar lang 3-4 keer per week aan krachttraining doen.
24kg kettlebell
 • Voor als je al minstens een jaar, vier keer per weekaan krachttraining en/of crossfit doet.
28kg+ kettlebell
 • Dit moet je geheel zelf aan voelen. Het is sterk af te raden om hier onervaren mee te beginnen door het risico op blessures. Gebruik eerst lagere gewichten en perfectioneer je techniek en kijk dan of je meer aan kan.

Veel succes met de juiste kettlebell kopen. Laat me weten wat je vindt van je aankoop, ik ben benieuwd!

Zin om meteen aan de slag te gaan met je nieuwe kettlebell? Hier hebben we alle kettlebell oefeningen voor je op een rijtje en daarnaast kant en klare schema’s voor twee keer, drie keer en vier keer in de week.

Nu wil ik je even heel diep in ogen kijken… ik ben namelijk heel benieuwd wat je van dit artikel vond! Laat alsjeblieft een reactie achter of geef een cijfer. Zo kan ik deze content voor je blijven verbeteren. Bedankt!

Videos

1. The surprising habits of original thinkers | Adam Grant
(TED)
2. 15 MIN: The BEST Single Kettlebell Workout (Follow Along)
(Oli Mccann)
3. THE BEST KETTLEBELL FULL BODY WORKOUT | Beginners & Advanced
(Obi Vincent)
4. Yoga For Complete Beginners - 20 Minute Home Yoga Workout!
(Yoga With Adriene)
5. The Best Adjustable Dumbbells for 2021! (I Bought Every One Made)
(Garage Gym Reviews)
6. CrossFit Community Town Hall
(CrossFit)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Pres. Carey Rath

Last Updated: 01/11/2023

Views: 6239

Rating: 4 / 5 (61 voted)

Reviews: 84% of readers found this page helpful

Author information

Name: Pres. Carey Rath

Birthday: 1997-03-06

Address: 14955 Ledner Trail, East Rodrickfort, NE 85127-8369

Phone: +18682428114917

Job: National Technology Representative

Hobby: Sand art, Drama, Web surfing, Cycling, Brazilian jiu-jitsu, Leather crafting, Creative writing

Introduction: My name is Pres. Carey Rath, I am a faithful, funny, vast, joyous, lively, brave, glamorous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.